Het boek

Cor Jarings bewogen leven

Sander Troelstra

Sander Troelstra -  Cor Was Hier

Sander Troelstra heeft naam gemaakt met zijn gevoelige en intieme portretten van mensen in diverse situaties en levensfases. Zijn fotografie heeft vaak een diepgaande emotionele impact en hij slaagt erin om de persoonlijkheid en emoties van zijn onderwerpen vast te leggen.

Hij heeft gewerkt aan verschillende projecten die zich richten op sociale kwesties en het menselijk leven.

Informatie
Functie: Fotograaf 
Plaats: Amsterdam
Soort: Boek
Auteur: Joris van Casteren
Datum : 30 november,  2013
Tags: Sander Troelstra, Cor Jaring

Zijn fotografie heeft onderwerpen zoals dakloosheid, ouderdom, vluchtelingen en andere maatschappelijke thema's verkend.

Sander Troelstra heeft met zijn werk verschillende prijzen en erkenningen ontvangen, zowel nationaal als internationaal. Zijn foto's zijn tentoongesteld in galerieën en musea, en ze zijn gepubliceerd in diverse tijdschriften en publicaties.

"Cor was hier" is een boek van Sander Troelstra over het leven en werk van de Nederlandse fotograaf Cor Jaring. Het boek is een eerbetoon aan Jaring's unieke visie als fotograaf en aan zijn rol als chroniqueur van het Amsterdamse leven tijdens de jaren 60 en 70.

In dit boek komen de fotografie van Cor Jaring en de verhalen van mensen die hem hebben gekend samen. Het is een verzameling van foto's die het werk van Jaring tonen, waaronder zijn iconische beelden van de Amsterdamse Provo-beweging, de opkomst van de hippiecultuur en het leven in de rosse buurt van Amsterdam.

Het boek "Cor was hier" geeft niet alleen inzicht in de visuele stijl van Cor Jaring, maar het biedt ook context en verhalen over zijn interacties met mensen en gebeurtenissen die hij heeft vastgelegd. Dit kunnen zijn Provo-foto's zijn, maar ook portretten van bekende figuren zoals kunstenaar Herman Brood.

Het boek werpt licht op Jaring's vermogen om onconventionele en soms rauwe onderwerpen vast te leggen met een gevoel van empathie en directheid. Het geeft lezers een venster naar een cruciale periode in de Nederlandse geschiedenis en cultuur, gezien door de ogen van een fotograaf die er middenin stond.

Bekijk hieronder een preview van het boek  'Cor was hier' als digi-book en gebruik de gereedschappen onderaan de module om de preview full-screen te zetten.

Over deze website

Deze website, corjaring.nl, is een initiatief van de familie Jaring, bedoeld om het levenswerk van Cor voor toekomstige generaties te borgen. De website is in tegenstelling tot de vele boeken die er al zijn verschenen dynamisch van aard. Door het roerige leven van Cor Jaring duiken er naast boeiende foto’s ook telkens mooie verhalen en anekdotes op die we zullen optekenen op deze website.

YMY Re-Lated | Let's Go 360 © 2023| All Rights Reserved

Made withby Marcel Pelgrim