Brieven

HP de Tijd

Expositie Stadsarchief Amsterdam en Huis Marseille   

Hij werkte zich op van havenarbeider tot fotograaf van internationale allure: Cor Jaring (1936-2013) is het prototype van een self-made man

In de jaren vijftig begon hij, toen nog werkzaam als havenarbeider in de haven van Amsterdam, met het fotograferen van de rafelranden van zijn leven. 

Informatie
Familieband: n.v.t.
Plaats: Amsterdam
Brief: HP de Tijd
Datum : 1 november, 2013
Tags: HP de Tijd, Cor Jaring

De slechte werkomstandigheden bijvoorbeeld. Internationaal bekend werd hij met zijn foto’s van de provo-beweging, het portret van John Lennon en Yoko Ono tijdens hun actie ‘Bed-In For Peace’ in het Amsterdamse Hilton Hotel en zijn foto’s van het dagelijks leven in Amsterdam. Nu zijn er twee tentoonstellingen van/over Cor Jaring. De eerste is Cor Jaring Fotograaf – Magisch Centrum Amsterdam 1965-1975 in het Stadsarchief van Amsterdam, waarin een selectie van zijn werk uit dit roemruchte decennium wordt getoond. De andere tentoonstelling – Cor was hier – is samengesteld door bewonderaar en collega Sander Troelstra. Deze tentoonstelling toont veel onontdekt werk uit het privéarchief van Jaring, onder andere van zijn reis naar Japan

De tentoonstelling ‘Cor Jaring Fotograaf – Magisch Centrum Amsterdam 1965-1975’ is van 13 maart 2015 tot en met 12 juli 2015 te zien in het Stadsarchief van Amsterdam. Meer informatie daarover vindt u hier. De tentoonstelling ‘Cor was hier’ is van 14 maart 2015 tot en met 28 juni 2015 te zien in Huis Marseille in Amsterdam. Meer informatie daarover vindt u hier.

Over deze website

Deze website, corjaring.nl, is een initiatief van de familie Jaring, bedoeld om het levenswerk van Cor voor toekomstige generaties te borgen. De website is in tegenstelling tot de vele boeken die er al zijn verschenen dynamisch van aard. Door het roerige leven van Cor Jaring duiken er naast boeiende foto’s ook telkens mooie verhalen en anekdotes op die we zullen optekenen op deze website.

YMY Re-Lated | Let's Go 360 © 2023| All Rights Reserved

Made withby Marcel Pelgrim