Wereld

De Mondiale Foto reizen van Cor 

Wereldreizen

 spraakmakende foto momenten

Hoewel Cor misschien niet bekendstaat om uitgebreide wereldreizen zoals sommige andere fotografen, heeft hij toch aardig wat werelddelen bezocht en deze vanuit zijn unieke  visie en perspectief vastgelegd. Zijn foto's bieden een uniek inzicht in de culturen, de samenleving en geschiedenis.

Zo werd Cor door het magazine Avenue gevraagd een reis te maken naar Japan en daar mooie beelden te schieten. Er zat een hoop geld in de reis en wat de nodige druk gaf. Bij aankomst was het allemaal te overweldigend en Cor kon zijn draai niet vinden. Na 2 weken stuurde hij een telegram naar zijn vader of hij extra geld kon overmaken. Het geld van Avenue was opgemaakt aan drank en zijn zoektocht die op een dood spoor zat. Cor kon niet terugkomen met kiekjes en besloot door te reizen naar Indonesië, Formosa, Vietnam, Laos, Cambodja. De reis duurde uiteindelijk drie maanden en gek van heimwee kwam hij eigenlijk weer terug in, zoals hij later zei, “die heerlijke rot stad”. Heimwee naar Willy, naar zijn vrienden in De Haven. Het buitenlandse werk van Cor is altijd onderbelicht geweest maar geeft een prachtig beeld van de armoede en onderdrukking die destijds in deze landen aan de orde was.


Indonesië

De ontmoeting met president Soekarno.

Lees verder
Japan

De schoonheid en de heimwee.

Lees verder
Bulgarije

De koude oorlog en autoritair het regime.

Lees verder
Formosa | Taiwan

De transitie van een afvallige provicie.

Lees verder
Rusland | Sovjet Unie

Beeld van een granieten structuur (binnenkort).

Lees verder
Spanje

Zuid-Europa vanuit de binnenkant bekeken.

Lees verder
India

Overweldigd worden door een land en volk.

Lees verder

Recente expositie Cor Jaring 

Scheepvaartmuseum Amsterdam

Openingsdag
Over deze website

Deze website, corjaring.nl, is een initiatief van de familie Jaring, bedoeld om het levenswerk van Cor voor toekomstige generaties te borgen. De website is in tegenstelling tot de vele boeken die er al zijn verschenen dynamisch van aard. Door het roerige leven van Cor Jaring duiken er naast boeiende foto’s ook telkens mooie verhalen en anekdotes op die we zullen optekenen op deze website.

YMY Re-Lated | Let's Go 360 © 2023| All Rights Reserved

Made withby Marcel Pelgrim