Voorwoord

namens de familie jaring


Voorwoord 

Wij zijn als familie bijzonder trots dat we onze nieuwe website voor Cor, corjaring.nl, vanaf heden bij u kunnen introduceren.

De website is geheel belangeloos gemaakt door Marcel Pelgrim.
(YMY Re-Lated Webcommunicatie - Let's Go 360).

Daar zijn wij hem zeer dankbaar voor. 

De intentie was om een overzicht samen te stellen van Cor zijn werk en leven, een eerbetoon aan onze vader maar tevens aan onze moeder Willy. Zonder haar inbreng van geborgenheid, liefde en enige structuur had Cor niet de fotograaf geworden zoals hij vandaag bekend staat.

Het leven met Cor gaf altijd avontuur. Of dat nu in Amsterdam was of op een van onze vele vakanties In Italië, er gebeurde altijd wel iets of er werd altijd wel een activiteit bedacht. Nu ik zelf ouder wordt besef ik pas de levenslessen die hij als vader meegaf, toen al als kind. “Als je iets doet, doe het goed” of “rijk ben je nooit in je portemonnee, alleen in je geest” Ook zijn onvergetelijke opmerking ooit gepubliceerd in het Parool “Het gebeurde nooit hiero, altijd daaro, achter de horizon” heeft mij als mens en ondernemer zeer geïnspireerd.

Samen leven met Cor had ook een keerzijde. In feite leefde hij twee levens, thuis en op straat of in het Café. Daar kwam hij bijeen met kunstenaars, artiesten en de mensen van de straat. Deze laatste hield hij zich het liefst mee op en dat is ook terug te zien in zijn werk. De mensen die aan de rand van de samenleving stonden, getart waren door het leven. De broodvechters. Dit gaf uiteraard thuis geen rustig bestaan maar Willy hield de boel bij elkaar. Zij wilde haar kinderen een vader geven alhoewel we soms liever de rust zagen. De drank en geld problemen waren soms onhoudbaar maar de liefde voor elkaar heeft uiteindelijk alles overwonnen.

Cor stierf op 17 november 2013 en helaas heeft hij de prachtige exposities in het Stadsarchief en Huis Marseille niet mogen mee maken. In de kroeg riep hij vaak “ik ben wereldberoemd!” en dan maande zijn vrienden hem tot kalmte. Maar hij wist dat hij historisch werk had gemaakt en een nalatenschap had gecreëerd. De International New York Times publiceerde in 2015 een eerbetoon aan zijn straat fotografie en daarmee lag Cor wereldwijd in alle kiosken en was Cor toch ….voor een dag wereldberoemd.

De familie wenst u veel kijk en leesplezier toe.
Jeroen Jaring

"De intentie was om een overzicht samen te stellen van Cor zijn werk en leven, een eerbetoon aan onze vader maar tevens aan onze moeder Willy. Zonder haar inbreng van geborgenheid, liefde en enige structuur had Cor niet de fotograaf geworden zoals hij vandaag bekend staat."

Deel

Een greep uit het werk van Cor

Amsterdam Havens

Cor Jaring bewoog zich op de ADM tussen de dok- en bootwerkers, schilders en ruimenspuiters. Mannen die hij kende uit zijn eigen wereldje.

Lees verder
Amsterdam | Het harde leven

Binnenkort | Coming soon


 

Lees verder
Flower Power | Roaring Sixties

De "Flower Power" periode in Amsterdam, zoals in veel andere delen van de wereld, verwijst naar een culturele beweging en tijdperk van sociale verandering, vrijheid en expressie.

Lees verder
Over deze website

Deze website, corjaring.nl, is een initiatief van de familie Jaring, bedoeld om het levenswerk van Cor voor toekomstige generaties te borgen. De website is in tegenstelling tot de vele boeken die er al zijn verschenen dynamisch van aard. Door het roerige leven van Cor Jaring duiken er naast boeiende foto’s ook telkens mooie verhalen en anekdotes op die we zullen optekenen op deze website.

YMY Re-Lated | Let's Go 360 © 2023| All Rights Reserved

Made withby Marcel Pelgrim